Közlekedési táblák elhelyezése, módosítása

Parancs: SPKRESZ Ikon:

Közlekedési tábla elhelyezése:

- 1. Oszlop elhelyezés Könyvtár: 00 Tábla oszlop szár (Beillesztés)
- 2. Táblaszár elhelyezés Könyvtár: 00 Tábla oszlop szár (Beillesztés, Kapcsolás utolsó elemhez, Kapcsolás kiválasztott elemhez)
- 3. Táblák elhelyezés (Beillesztés, Kapcsolás utolsó elemhez, Kapcsolás kiválasztott elemhez)
- 4. Lámpák elhelyezése (Beillesztés, Kapcsolás kiválasztott elemhez)

Általános szabályok

A táblaszárat oszlophoz, a táblákat a táblaszárhoz, a lámpákat az oszlophoz kapcsoljuk. Az elhelyezett blokkok akkor dolgoznak együtt, ha megfelelően vannak ilesztve a beépített parancsokkal (Kapcsolás utolsó elemhez, Kapcsolás kiválasztott elemhez, Igazítás kiválasztott elemhez). Az objektumokra lehet alkalmazni az AutoCAD-es parancsokat is.

Oszlop, lámpa, tábla kiválasztása

Válassza ki a táblákat tartalmazó könyvtárat a Tábla könyvtárak legördülő menüből. Válassza ki az elhelyezendő elemet a Közlekedési táblák legördülő menüből. Vagy kattintson a Kiválasztás kép nyomógombra és válassza ki az az elhelyezendő elemet az előnézeti képe alapján, dupla kattintás vagy kattintás és bezárás. Az elhelyezendő elem képe megjelenik, a palettán, ha nem látszik a kiválasztott elem képe, akkor a PNG könyvtárban nem található az előnézeti kép.
A legördülő menüből ki lehet választani a táblák típusát:
- Meglévő
- Tervezett
- Megszűntetendő
A típusok a Beillesztés parancsnál nem használhatóak !!!

Beillesztés, kapcsolás

- Beillesztés
Válasszaki az elemet, majd a képernyőn adja meg a kiválasztott elem beillesztési pontját, majd az elforgatási szögét.
- Kapcsolás utolsó elemhez
A kiválasztott elemet az alkalmazás a legutolsó rajzelemhez kapcsolja,a megfelelő beillesztési ponttal és forgatási szöggel.
- Kapcsolás kiválasztott elemhez
Válassza ki a Modell térben az alapelemet (csak egy elem), kattintson rá, majd kattintson jobb gombbal, akkor a kiválasztott elem hozzákapcsolódik az alapelemhez.

Módosítások

- Igazítás kiválasztott elemhez
Válassza ki a Modell térben az alapelemet (kattintás, jobb gomb), amihez igazítja a módosítandó elemet. Válassza ki a módosítandó elemet (kattintás, jobb gomb). Ha a módosítandó táblához még kapcsolódnak további táblák, akkor azok a táblák is elmozdulnak a megfelelő helyre.
- Táblaszár végpont módosítás
Válassza ki a Modell térben a táblaszár blokkot (kattintás, jobb gomb), majd adja meg a táblaszár felső pontjának kívánt helyét. A megfelelően kapcsolt elemek dinamikusan változnak. A módosításból ESC gombbal lehet kilépni.
- Forgatás
Válassza ki a Modell térben a táblaszár vagy oszlop blokkot (kattintás, jobb gomb), majd adja meg a forgatási szöget. A megfelelően kapcsolt elemek dinamikusan változnak. A módosításból ESC gombbal lehet kilépni.
- Töröl
Válassza ki a Modell térben a táblaszár oszlop vagy tábla blokkot (kattintás, jobb gomb). A kiválasztott elemhez kapcsolt követő elemek is dinamikusan törlődnek.
- Töröl 1db
Válassza ki a Modell térben a tábla blokkot (kattintás, jobb gomb). A kiválasztott elem törlése után, a hozzá kapcsolt követő elemek dinamikusan változnak.
- Mozgatás
Válassza ki a Modell térben az oszlop blockot (kattintás, jobb gomb). Majd adja meg az új beillesztési pontját. A megfelelően kapcsolt elemek dinamikusan változnak. A módosításból ESC gombbal lehet kilépni.
- Másol
Válassza ki a Modell térben az oszlop blockot (kattintás, jobb gomb). Majd adja meg az új beillesztési pontot. Ha az elemek megfelelően vannak kapcsolva, akkor azok is másolásra kerülnek.

Megszűntető jel & Riport

- Megszűntető jel
Válassza ki a Modell térben a táblaszár oszlop vagy tábla blokkokat (kattintás, jobb gomb). A kiválasztott elemekre rákerül a megszűntető jel (JEL könyvtár Megszunt_SE.dwg)
- Riport
A kiválasztott elemekből html riport készíthető. Két riport jön létre a rajz könyvtárában az egyik a rajz nevével azonos, a másik pedig a rajz neve & "_ÖSSZESÍTETT" lesz. Az egyik riport tartalmazza az összes kiválasztott elemet, a másik pedig egy összesítő riport. A jelentésben kikapcsolható az XY néret és az attribútumok. Ez a két html jelentés teljes weblapként menthető a kívánt könyvtárba. Másolni nem elég, mert akkor a táblák képei nem jelennek meg a riportban.

Méretarány módosítása

- Méretarány módosít
Töltse ki a szövegdobozba a megfelelő méretaránytényezőt. Ha csak a táblák és oszlopok méretét szeretné változtatni, kapcsolja be a jelölő négyzetet. Majd kattintson a nyomógombra.
- Méretarány frissítése
A rajz beállított méretarányát írja a méretarány szövegdobozba. Akkor kell használni, ha a rajzok között váltunk és nem indítjuk újra a programot.