Magassági sávok importálása/exportálása

Parancs: SPMAGSAV Ikon:

Bármely felületen kialakított egyedi színkódolású magassági sávos megjelenítés exportálható egy csv file-ba, majd importálható egy tetszőleges felületre. A csv file-ba a színkódok és a magassági sávok szabadon javíthatóak. A felületen lefuttatott magassági elemzés, és a javított színséma exportálható egy csv fájlba. A csv fájl oszlopai a következők:

Színkód Minimális magasság Maximális magasság

A csv fájlban levő adatok szabadon módosíthatóak. A megfelelő Minimális magassági és Maximális magassági adatok növekvő sorrendbe kell kövessék egymást. A nem megfelelő magassági adatokat az alkalmazás nem olvassa be.
Az exportált csv fájl kétféle módon olvasható be:
1. Magassági sávok felületre
Beolvassa mindhárom oszlopot.
2. Csak színek beolvasása felületre
Csak a Színkód oszlopot olvassa be és annyi magassági tartományra osztja a felületet, amennyi Színkód van.

Az alkalmazás működése:
Magassági sávok mentése csv file-ba
Felület kiválasztása. Kattintson a "Könyvtár és fájl megadása" nyomógombra, írja be a fájl nevét, majd kattintson a "Mentés" nyomógombra. Majd kattintson a "Magassági sávok mentése" nyomógombra, a felület magassági sávos elemzése mentésre kerül a kijelölt fájlba.
Magassági sávok beolvasása csv file-ból
Felület kiválasztása. Kattintson a "Magassági sávok beolvasása" felületre és tallózza ki a mentett csv fájlt. Az adatok beolvasása után, kattintson a "Magassági sávok felületre" vagy a "Csak színek beolvasása felületre" nyomógombra, a mentett magassági sávok megjelennek a felületre.